1 2 3

 

Αυτονομία - Θέρμανση Παλαιών Πολυκατοικιών

Δίνουμε λύσεις στις ανάγκες τόσο για αυτόνομηση του κάθε διαμερίσματος στην θέρμανση, όσο και για χαμηλότερη κατανάλωση πετρελαίου ή φυσικού αερίου. Η θερμιδομετρία μπορεί να σας παρέχει αυτή την λύση εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα.


Η εταιρεία μας στα πλαίσια της κτιριακής εξυπηρέτησης καταγράφει τις ανάγκες σε θέρμανση και, έπειτα από οικονομικοτεχνική μελέτη, συντάσσει προσφορά για την πλήρη αυτονόμηση του κάθε διαμερίσματος. Με αυτόν τον τρόπο δίνετε τέλος στην αλόγιστη σπατάλη πετρελαίου σε ώρες που λείπετε από το διαμέρισμά σας, στην σπατάλη πετρελαίου σε χώρους που δεν χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της μέρας και στην άδικη κατανομή.

 

Περιγραφή του συστήματος


Γενικά

Στις παλαιές εγκατάστασεις θέρμανσης (δισωλήνιες) οι χρήστες δεν έχουν την δυνατότητα αυτονομίας θέρμανσης. Σήμερα με μικρό κόστος και ελάχιστη όχληση (μερεμέτια) μπορεί ο χρήστης να απολαύσει την άνεση της αυτονομίας και συγχρόνως την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Ο έλεγχος του συστήματος θέρμανσης είναι αυτός που εγγυάται για την εξοικονόμηση ενέργειας και για τις ποιοτικότερες συνθήκες άνεσης του χώρου που ζείτε ή εργάζεστε. Το σύστημα αυτονόμησης θέρμανσης είναι ασύρματο και ο χρόνος εγκατάστασής του γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

 

Μέθοδος εγκατάστασης
Ο υπάρχων διακόπτης στο κάθε καλοριφέρ αντικαθίσταται από θερμοστατικό διακόπτη εξοπλισμένο με την θερμοστατική κεφαλή ρύθμισης της θερμοκρασίας. Σε κάθε καλοριφέρ τοποθετείται ο θερμιδομετρητής, ο οποίος μετράει τη θερμότητα που μεταδίδεται και την καταγράφει. Ανά δύο ορόφους του κτιρίου τοποθετείται ο ασύρματος δέκτης, ο οποίος δέχεται και αποθηκεύει τις μετρήσεις όλων των θερμιδομετρητών.


Παράλληλα στο λεβητοστάσιο εγκαθίσταται βαλβίδα διαφορικής πίεσης η οποία εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος. Εναλλακτικά, μπορεί να τοποθετηθεί νέος κυκλοφορητής inverter, ο οποίος ρυθμίζοντας τις στροφές του ηλεκτρονικά, αυξομειώνει την παροχή νερού πετυχαίνοντας το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό της βαλβίδας διαφορικής πίεσης.


Εν συνεχεία το σύστημα ρυθμίζεται από εμάς και πλέον ο χρήστης απολαμβάνει αυτονόμηση της θέρμανσης κάθε χώρου του διαμερίσματος, αλλά και την άνεση που του προσφέρει η ρύθμιση της θερμοκρασίας.

 

Γιατί εξοικονομώ;

• Οι χρήστες απολαμβάνουν ένα σύγχρονο σύστημα αυτονόμησης θέρμανσης. Η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται βασίζεται σε ένα πλήθος παραγόντων οι οποίοι είναι:
Τέλος στη σπατάλη ενέργειας λόγω προθέρμανσης του λέβητα. Αυτό που επιτυγχάνεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις θέρμανσης στις οποίες αποφεύγεται η συνεχής και καθημερινή προθέρμανση του λέβητα με αποτέλεσμα έως και 40% λιγότερες απώλειες, επιτυγχάνεται πλέον και στο νέο σύστημα.
• Η δυνατότητα αυτονόμησης κάθε καλοριφέρ προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του χώρου στις πραγματικές συνθήκες άνεσης. Στα παλαιά συστήματα, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους συνηθιζόταν ιδιαίτερα οι πρώτοι όροφοι να έχουν πολύ υψηλή θερμοκρασία εσωτερικού περιβάλλοντος με αποτέλεσμα οι χρήστες να ανοίγουν ακόμα και τα παράθυρα και να αισθάνονται δυσφορία. Πλέον υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας στην ενδεδειγμένη τιμή (υπνοδωμάτια 19 βαθμούς κελσίου, σαλόνια 20 βαθμούς κελσίου κτλ). Εάν σκεφτούμε ότι για κάθε έναν λιγότερο βαθμό η εξοικονόμηση καυσίμου ανέρχεται στο 6%, καταλαβαίνουμε πόσο πιο οικονομική λειτουργία επιτυγχάνεται.
• Δυνατότητα ρύθμισης θερμοκρασίας κάθε χώρου. Σε πολλά διαμερίσματα υπάρχουν δωμάτια που είτε δεν χρησιμοποιούνται καθόλου, είτε χρησιμοποιούνται ελάχιστα (μικρά μπάνια, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ)̇˙ σε αυτά τα δωμάτια ο χρήστης έχει τη δυνατότητα είτε να ρυθμίσει τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα απλά για συντήρηση (17 βαθμούς κελσίου), είτε να κλείσει εντελώς τα καλοριφέρ, δίνοντας τέλος στην άσκοπη θέρμανση μη χρησιμοποιούμενων χώρων.
• Σωστή κατανομή δαπανών. Η χρέωση των δαπανών θέρμανσης για κάθε χρήστη γίνεται με βάση την πραγματική απόδοση θερμότητας και όχι με βάση τις ώρες που καταγράφει ο μετρητής.

 

Άλλα πλεονεκτήματα
Πρόσθετα πλεονέκτηματα είναι η δίκαιη κατανομή των δαπανών. Η ανυπαρξία αυτονομίας σημαίνει ότι η θέρμανση λειτουργεί και ώρες που ο χρήστης δεν είναι μέσα στο διαμέρισμά του, πράγμα που σημαίνει ότι πληρώνει χωρίς να απολαμβάνει θέρμανση. Επίσης η ωρόμετρηση δεν αποτελεί δίκαιη κατανομή μιας και μετράει ώρες λειτουργίας του συστήματος και όχι πραγματική απόδοση θερμότητας. Αντίθετα η θερμιδομετρία μετράει αποκλειστικά απόδοση θερμότητας. Η δίκαιη κατανομή δαπανών θέρμανσης είναι ζητούμενη σε πάρα πολλές πολυκατοικίες.


Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την έκδοση κοινοχρήστων θέρμανσης μιας και η αλλαγή του συστήματος απαιτεί νέα μέθοδο δίκαιης κατανομής δαπανών.